May 9, 2011

Uitm vs Matriks part 2 =.="


Hmmm, dalam entri yang lepas, mungkin Im tak jelaskan sangat kenapa Im pening - peningyang amat bangat  nak pilih mana satu institut pengajian kan?


Pilihan 1 : UITM Puncak Alam - Asasi Sains

hmmm, lepas baca kat blog ni dan ni , rasa macam best dan bersemangat pulak nak pergi belajar dekat sane.
Yela, kampus, kafeteria , ATM dan lain semua dah di sediakan.
Tapi yang menambahkan keunikkannya, ada 2180 218 anak tangga yang menghubungkan antara kampus dan tempat belajar. crazy monkey 055
Suasana pun macam best je. Yela, tempat baru tak tercemar. 
Bilik pun 2 orang 1 bilik .yekot. crazy monkey 039


Tak ke menarik minat gitu? :(


*woot woot, tanggaS! crazy monkey 014

Pilihan 2 : Kolej Matrikulasi Melaka - Asasi Sains Hayat?

Ermmm, tak tau sangat pasal matriks nih..
Tapikan, ada orang bagi nasihat yang matriks nih bagus sebagai persediaan kita nak masuk ke U.
bagus macam mana?
supaya tak 'shock' sangat bila dah masuk U nanti untuk sambung degree. crazy monkey 013
Lagi satu, Matriks Melaka dekat dengan kampung Im.crazy monkey 045
tu la parents macam 'asak' suruh pergi matriks.
jarak perjalanan antara matriks dengan uitm pun matriks dekat lebih kurang 1 ~2 jam.

Ni je gambar yang ade =.="

KONKLUSI?  crazy monkey 025

still pening lagi nak pilih mana satu.
Ya Allah, tolong bagi jawapan kat diriku ni ini  crazy monkey 002




crazy monkey 044


PS: gambar UITM di ambil dari blog ni ye

5 comments:

  1. woh! blog radin tu senior aku lah. haha
    uitm best woo.. ceh. mcm aku pernah duk sana je kan.
    tapi bile baca mcm2 blog pasal uitm ni, mcm best pulak. :D

    ReplyDelete
  2. actually, kat matrik still ada rules. erm, persediaan nk masuk u?ntah laa. no komen

    tp kalau kat asasi, which mean mmg da uni life. tu mmg uni life. kena adapt betol2 kat uni. sebab da tade org kawal korang. da tade org suruh belajar.
    sume kena berdikari.

    tp for me, asasi is better kalau nk exam.
    lecturer sume baek sebab bg hint2 soalan. time test pon .haha. dorang mmg nk tolong :)

    tp kalau kat matrik, soalan from pusat. n tatau laa cmne sebab tade pengalaman.

    btw, kat mne2 pon asalkan belajar btol2 n dpt result gempak. gud luck :D

    btw, im hoping u to study at asasi :P

    ReplyDelete
  3. yeke,hanis?
    kebetulan pulak...
    kan kan kan, hanis bile dah bace itu ini pasal UITM nih -.-


    hehe, manela tau jumpa akak pulak nanti :D
    rasenye im dah pun decide nak pergi uitm :)

    ReplyDelete
  4. dah pernah pergi dah uitm puncak alam tu :)

    ReplyDelete

I love your thoughts !
So drop me a line...