May 12, 2011

Its has been decided...

emonye ><

Hmm, entri nie just nak bagitau yang Im dah pun make my mind untuk pilih UITM Puncak Alam untuk meneruskan pengajian Im.

Decision nih dibuat pada hari selasa yang lalu bersamaan dengan 10.5.2011

So, sekarang nih, Im harap tak buat wrong choice la sebab nanti..
memang malu la nak hadap muke semua orang *seriously!


May 9, 2011

Uitm vs Matriks part 2 =.="


Hmmm, dalam entri yang lepas, mungkin Im tak jelaskan sangat kenapa Im pening - peningyang amat bangat  nak pilih mana satu institut pengajian kan?


Pilihan 1 : UITM Puncak Alam - Asasi Sains

hmmm, lepas baca kat blog ni dan ni , rasa macam best dan bersemangat pulak nak pergi belajar dekat sane.
Yela, kampus, kafeteria , ATM dan lain semua dah di sediakan.
Tapi yang menambahkan keunikkannya, ada 2180 218 anak tangga yang menghubungkan antara kampus dan tempat belajar. crazy monkey 055
Suasana pun macam best je. Yela, tempat baru tak tercemar. 
Bilik pun 2 orang 1 bilik .yekot. crazy monkey 039


Tak ke menarik minat gitu? :(


*woot woot, tanggaS! crazy monkey 014

Pilihan 2 : Kolej Matrikulasi Melaka - Asasi Sains Hayat?

Ermmm, tak tau sangat pasal matriks nih..
Tapikan, ada orang bagi nasihat yang matriks nih bagus sebagai persediaan kita nak masuk ke U.
bagus macam mana?
supaya tak 'shock' sangat bila dah masuk U nanti untuk sambung degree. crazy monkey 013
Lagi satu, Matriks Melaka dekat dengan kampung Im.crazy monkey 045
tu la parents macam 'asak' suruh pergi matriks.
jarak perjalanan antara matriks dengan uitm pun matriks dekat lebih kurang 1 ~2 jam.

Ni je gambar yang ade =.="

KONKLUSI?  crazy monkey 025

still pening lagi nak pilih mana satu.
Ya Allah, tolong bagi jawapan kat diriku ni ini  crazy monkey 002




crazy monkey 044


PS: gambar UITM di ambil dari blog ni ye

May 8, 2011

Uitm vs Matriks

UITM                          Matriks



Okay, sekarang tengah pening nak pilih mane satu...
any suggestion?



UITM - Asasi Sains 
            Satu Tahun
            Di Selangor
            Lebih bagus sedikit


Matriks - Sains hayat?
                1 tahun

                Di melaka
                takde transportation (maknenye sume orang nanti same la kan? :D)
                Dekat dengan kampung
                Pilihan parents sekarang :/






Konklusion ?
 = peningpeningpeningpeningpening!!!!!!!!!!!!




Uitm ke Matrikulasi nih T.T

May 6, 2011

Fakta pelik yang anda tak tahu, tapi bila dah tahu, jadi tak pelik

kesian kambing - kambing tuh :(


1. Seekor tikus boleh bertahan lebih lama tanpa air daripada seekor unta 



2. Titik di atas huruf ' i ' di panggil tittle.


3. Makan 'chewing gum' semasa memotong bawang boleh mengelakkan anda daripada 'menangis' 


4. Jika seseorang menitiskan setitik air arak ke atas seekor kala jengking, 'ia' akan serta merta menjadi gila dan akan menyengat dirinya sampai mati 0.0


5. Bruce Lee seorang yang teramatlah pantas sampai pembuat filem perlu 'slow down' rakamannya supaya kita boleh lihat pergerakan yang dilakukan.


6. Nama Butterfly(rama - rama) yang original ialah 'Flutterby'


7. Kelawar pasti akan membelok ke kiri apabila keluar dari sebuah gua.

8. Lelaki boleh melihat dan membaca tulisan yang lebih kecil lebih baik berbanding dengan wanita manakala wanita boleh mendengar dengan lebih baik.gosip - gosip!


9. Sangat mustahil untuk menjilat siku anda!


10. Satu-satunya makanan yang takkan rosak - Madu


May 5, 2011

Facebook oh Facebook.





'Facebook' merupakan satu laman web sosial yang membolehkan kita berhubung dengan antara satu sama lain tak kira tempat mahupun masa*asalkan ada lappy dan wi-fi jadila.


Facebook nih di cipta pada tahun 2004 oleh Mark Zuckerberg serta dengan beberapa orang yang lain. So, kalau dah 8 tahun beroperasi dengan planet Bumi nih, kira - kira terdapat lebih kurang 600 billion juta pengguna aktif dekat Facebook nih.

Okay, malas nak cerita lagi pasal Facebook sebab rase - rasenye orang - orang kat Malaysia mesti tahu dan dah ada Facebook mereka yang tersendiri . So, bila dah ada 600 juta pengguna Facebook nih, macam - macam jenis 'Facebooker' yang akan kita temui.~ngee



Bila dah 'popular' sangat kannn..



Yang nie kalau tak farmville, cityville




erkkk, ada ke?



Haha, yang ni bila nak 'dajjal' orang




Yang ni normal la kan? kottt



Setakat nih baru sorang je Im jumpe kat FB :o




Yang nie dah sosial sangat,sampai dah takde privacy dalam hidup




Yang nie agak scary, walaupun tau semua org buat nih. opppss




Tah,ape function 'poke' nie kan?



Yang nie bile dah takde keje sangat...


Last but not least!!

Nie wajib ade kan? :P
hahaha, so, rasa - rasenye ada tak kategori korang kat sane?
Kalau Im lah,takde kot sebab Im 24/7 update status sebab banyak sangat masa lapang kan?buat masa sekarang je la




ps: sorry lah kalau ada sape - sape yang terase ade ke?

May 4, 2011

Why Did The Chicken Cross The Road?





Okay, yang nih sebenarnya lawak ' orang putih barat'...
kalau kita tengok rancangan - rancangan western nih, kadang - kadang adanye terselit lawak nie

lawak dia macam nih, "why did the chicken cross the road?" nak tau jawapan? tunggu di akhir entri nih :D.


Tapi apa yang Im akan post lepas nih mungkin jawapan yang akan diberikan oleh orang- orang yang agak popular di Barat kalau di tanya soalan nih :)



BARACK OBAMA:
The chicken crossed the road because it was time for change !
The chicken wanted change !


JOHN MC CAIN:
My friends, that chicken crossed the road because he recognized the need to
engage in cooperation and dialogue with all the chickens on the other side of the road.



SARAH PALIN:
That road the liberal media claim that chicken crossed?
Well that is the Road to Nowhere, and I told Congress
“Thanks but no thanks” to that. So there isn’t any road for that chicken to
cross and any reporter who says otherwise ought to be fired.




HILLARY CLINTON:
When I was First Lady, I personally helped that little chicken to cross the road.
This experience makes me uniquely qualified to ensure right from Day One!
that every chicken in this country gets the chance it deserves
to cross the road.. But then, this really isn't about me.



GEORGE W. BUSH:
We don't really care why the chicken crossed the road.
We just want to know if the chicken is on our side of the road, or not.
The chicken is either against us, or for us. There is no middle ground here.



DICK CHENEY:
Where's my gun?



COLIN POWELL:
Now to the left of the screen, you can clearly see the
satellite image of the chicken crossing the road.



BILL CLINTON:
I did not cross the road with that chicken. What is your definition of chicken?



AL GORE:
I invented the chicken.



JOHN KERRY:
Although I voted to let the chicken cross the road, I am now against it!
It was the wrong road to cross, and I was misled about the
chicken's intentions. I am not for it now, and will remain against it.



AL SHARPTON:
Why are all the chickens white? We need some black chickens.



DR. PHIL:
The problem we have here is that this chicken won't realize that
he must first deal with the problem on this side of the road before it
goes after the problem on the other side of the road. What we need
to do is help him realize how stupid he's acting by not taking
on his current problems before adding new problems.



OPRAH:
Well, I understand that the chicken is having problems, which is why he
wants to cross this road so bad. So instead of having the chicken
learn from his mistakes and take falls, which is a part of life,
I'm going to give this chicken a car so that he can just drive
across the road and not live his life like the rest of the chickens.



ANDERSON COOPER, CNN:
We have reason to believe there is a chicken, but we have not
yet been allowed to have access to the other side of the road.



NANCY GRACE:
That chicken crossed the road because he's guilty !
You can see it in his eyes and the way he walks.



PAT BUCHANAN:
To steal the job of a decent, hardworking American.



MARTHA STEWART:
No one called me to warn me which way that chicken was going.
I had a standing order at the Farmer's Market to sell my eggs
when the price dropped to a certain level .
No little bird gave me any insider information.



DR SEUSS:
 Did the chicken cross the road? Did he cross it with a toad?
Yes, the chicken crossed the road, but why it crossed I've not been told.



ERNEST HEMINGWAY:
To die . In the rain. Alone.



JERRY FALWELL:
Because the chicken was gay! Can't you people see the plain truth?
That's why they call it the 'other side.' Yes, my friends,
that chicken is gay. And if you eat that chicken, you will become gay, too.
I say we boycott all chickens until we sort out this abomination
that the liberal media whitewashes with seemingly harmless phrases
like 'the other side.' That chicken should not be crossing the road.
It's as plain and as simple as that.



GRANDPA:
In my day we didn't ask why the chicken crossed the road.
Somebody told us the chicken crossed the road,
and that was good enough.


BARBARA WALTERS:
Isn't that interesting? In a few moments, we will be listening to the chicken tell,
for the first time, the heart warming story of how it experienced a
serious case of molting, and went on to accomplish its lifelong dream of crossing the road.


ARISTOTLE:
It is the nature of chickens to cross the road.


JOHN LENNON:
Imagine all the chickens in the world crossing roads together, in peace.


BILL GATES:
I have just released eChicken2008, which will not only cross roads,
but will lay eggs, file your important documents, and balance your checkbook.
Internet Explorer is an integral part of eChicken2008.
This new platform is much more stable and will never reboot.



ALBERT EINSTEIN:
Did the chicken really cross the road,
or did the road move beneath the chicken?



COLONEL SANDERS:
 Did I miss one?




Hahaha *sambil guling - guling atas lantai.ok. ni tipu.
sampai albert einstein pun ada sekali jawapannya .

So, jawapan untuk soalan ini ialah....
*jeng jeng jeng




TO GET TO OTHER SIDE OF THE ROAD!!!!




Source : The chicken itself :P

Seconds From disaster




Assalamuailaikum wbt,

Entri kali nih pasal gambar - gambar yang agak menakutkan *kalau berlaku kat kita la kan.

Gambar - gambar yang anda bakal lihat nie di ambil rasenye tak sampai sesaat seminit pun sebelum kejadian yang tak di ingini berlaku.


Seconds From Disaster
Tali kasut anda longgaR! *erkk




Seconds From Disaster
Tak taula perasan ke tak nih.




Seconds From Disaster
Gila!




Seconds From Disaster
*Tidakkkkk




Seconds From Disaster
Ok nih secara jujurnya agak scary 0.0



Seconds From Disaster
 *grrrrr


Seconds From Disaster
Nih nampak macam fake sebab ade joystick tuh. tapi tak tau la kan

Seconds From Disaster
*gulp, 9/11?



Seconds From Disaster
*speechless :0

Seconds From Disaster
At least ada pokok untuk bergayut nanti :|



Seconds From Disaster
Kalau Im dah mengucap panjang dah nih :(

Seconds From Disaster
Macam 'Final Destination' pulak



Konklusion? lain kali jangan nak pakai snap je gambar.