Apr 15, 2011

SPM Aftermath...


Seperti gambar di atas, results Spm dikatakan 'meletup-letup' pada tahun nih. Walaupun ramai SPM candidates 2010 kata soalan sangat susah,out of topic,lain dari yg di 'spot' etc etc, tapi yang peliknya ramai pulak yang dapat straight As and As+. Saya sebagai salah seorang drpd yang berpuluh-puluh ribu mengambil SPM tahun lepas,menyokong 100% bahawa results tahun ni memang tak di sangka-sangka.

Okay, berbalik kepada Topic di atas, lepas je selesai tamat peperiksaan SPM tahun lepas. Saya,Muhammad Imran menghabiskan selama hampir 3 bulan duduk di rumah doing the same routine again and again. Routine yang di maksudkan ialah;

-bangun pukul 11 pagi
-kemas rumah 11 pagi-12.30 tgh hari
-brunch 1 petang ( 0.0 )
-watching mythbusters 1- 2 ptg
-mandi and solat 2.30 ptg (rofl )
-waiting for brothers and sister to come home
-onlineeeeeeeeeeeeeeeeee sampai mlm
-tidur 6.10 pagi ;D

Mula - mula memang la best kan 'menanam anggur ' nih. tapi bile dah start bulan 2, hanya Allah je yang tahu keboringan yang melanda. Nak keluar takde duit,transport etc etc. And bile dah start bulan 3, simptom 'home fever' mula melanda diri ni. Bagi yang tak tahu 'home fever' tuh ape , click link nih . Cume tukar 'cabin' ----> 'home'. Okay, back to the topic , yup it is true. Dah nak jadi macam orang gile dah. Mundar-mandir, ckap sorang - sorang (errrk) dan banyak lagi (tidak boleh di bagi tau sbb takut di label ) .

Tapi nasib baik lah, results keluar 23 mac yang lalu. Yang nasib tak baiknye daripada keboringan tukar kepada kepeningan. Yela kan. Results dah la tak bape baguz , Yang di apply pulak mintak requirement tinggi - tinggi. Yang boleh di apply pulak tak menarik minat. Papepun, semuanya dah lepas kan. tak boleh nak buat ape - ape lagi.

4 comments:

  1. wah. bab bgn kul 11 dengan brunch tu kita sep sep sikit ! :DD

    mandi pukul 2 ! hahahaha ! XD

    ReplyDelete
  2. haha Putri,
    sbb senang skit nak ambik wuduk nanti =D

    ReplyDelete
  3. we're on the same boat la imran. -__-"
    walaupun dah boleh drive tp nak shopping takde duit. so terperap kat rumah je. huhu..

    ReplyDelete
  4. muahahaha,
    at least ade lah jugak orang yg memahami T.T

    ReplyDelete

I love your thoughts !
So drop me a line...