Apr 26, 2011

Birthday's Special Package




Assalamualaikum semua...
sekali lagi, being a nocturnal memang tak best!!tired-red-crab

Kali ini, Im nak kongsi sifat -sifat/peribadi korang berdasarkan bulan anda di lahirkan

Pape pun entri kali ini sekadar pengetahuan yang ingin di kongsi bersama =)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JANUARI no pink cat


  • bercita-cita tinggi dan orangnya serius
  • suka mendidik dan dididik
  • sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik
  • rajin dan setiap yg dibuat nampak keuntungan
  • suka smart, kemas dan teratur
  • bersifat sensitif
  • berfikiran mendalam
  • pandai mengambil hati org lain
  • pendiam kecuali telah dirangsang, agak pemalu
  • daya tumpuan yang sangat tinggi
  • mudah mendisiplinkan diri sendiri
  • badannya sihat tetapi mudah diserang selsema
  • bersikap romantik tetapi tidak pandai mempamirkannya, cukup sayang pd kanak-kanak
  • suka duduk rumah
  • setia pada segala-galanya
  • perlu belajar kemahiran sosial
  • cukup cemburu yg sangat tinggi


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FEBRUARI


  • berfikiran abstrak
  • sukakan benda yang reality dan abstrak inteligent
  • bijak dan genius
  • berpesonality yg mudah berubah
  • mudah menawan org lain
  • agak pendiam. Pemalu dan rendah diri
  • jujur dan setia pd segalanya
  • keras hati untuk mencapai matlamat, tidak suka dikongkong, mudah memberontak apabila dikongkong
  • suka kegiatan yg lasak
  • emosinya mudah terluka dan sgt sensitif
  • mudah mempamirkan marahnya
  • tidak suka benda yg remeh-temeh
  • suka berkawan tapi kurang mempamerkannya,
  • sangat berani dan suka memberontak
  • bercita-cita tinggi dan suke berangan-angan dan ada harapan utk merealisasikan impiannya, pemerhatian yg tajam, suka hiburan dan sukan, suka benda yg bersifat seni
  • sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran
  • berkecenderungan pd benda yg tahyul
  • amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros
  • belajar untuk mempamirkan emosi

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MAC


  • berpesonaliti yg menarik dan menawan
  • mudah didampingi
  • sgt pemalu dan pemendam rasa
  • sgt baik secara semulajadi
  • jujur pemurah dan mudah simpati
  • sgt sensitif pd perkataan yg dituturkan dan alam persekitaran
  • suka pada kedamaian
  • sgt peka kepada orang lain
  • sesuai dgn kerjaya yg memberi khidmat kepada org lain
  • tidak cepat marah dan sangat amanah
  • tahu balas budi dan tahu kenang budi
  • pemerhatian dan penilaian yg sangat tajam
  • kecenderungan utk berdendam jika tidak dikawal
  • suka berangan-angan
  • suka melancong
  • sgt manja dan suka diberi perhatian yg sangat tinggi
  • kelam kabut dalam memilih pasangan, suka dgn hiasan rumahtangga
  • punya bakat seni dalalm bidang muzik
  • kecenderungan kepada benda yang istimewa dan baik
  • jgn terlalu moody.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

APRIL


  • sgt aktif dan dinamik
  • cepat bertindak buat keputusan tetapi cepat menyesal
  • sgt menarik dan pandai manjakan diri
  • punya daya mental yg sangat kuat
  • suka diberi perhatian
  • sgt diplomatik (pandai memujuk )
  • berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang
  • sgt berani dan tiada perasaan takut, suka adventure
  • pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah
  • emosi cepat terusik, try control the emotion
  • kecenderungan bersifat dendam, agresif
  • kelam kabut utk membuat keputusan
  • kuat daya ingatan
  • gerak hati yg sangat kuat
  • pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan org lain
  • berpenyakit disekitar kepala dan dada
  • sangat cemburu dan terlalu cemburu

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MEI crazy monkey 047



  • kekerasan hati & degil
  • kuat semangat & bermotivasi tinggi
  • pemikiran yg tajam
  • mudah marah apabila tidak dikawal
  • pandai menarik hati org lain & menarik perhatian
  • perasaan yg amat mendalam
  • cantik dr segi mental & fizikal
  • tidak perlu dimotivasikan
  • tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh org lain
  • mudah dipujuk
  • bersikap sistematik (otak kiri) tetapi suka berangan
  • kuat daya firasat
  • memahami apa yg terlintas di hati org lain tanpa diberitahu
  • bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit
  • daya khayalan yg tinggi
  • permikiran yg tajam
  • pandai berdebat
  • fizikal yg baik
  • kelemahan sistem pernafasan
  • suka sastera,seni & muzik serta melancong
  • tidak berapa suka duduk dirumah, tidak boleh duduk diam
  • tidak punya ramai anak, rajin dan bersemangat tinggi
  • agak boros!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JUN


  • berfikiran jauh & berwawasan
  • mudah ditawan krn sikap baik
  • berperangai yg lemah lembut
  • mudah berubah sikap,perangai @mood
  • idea yg terlalu banyak dikepala
  • bersikap sensitif
  • otaknya aktif (sentiasa berfikir)
  • sukar melakukan sesuatu dgn segera, bersikap suka menangguh-nangguh
  • bersikap terlalu memilih & mahukan yg terbaik
  • cepat marah &cepat sejuk
  • suka bercakap & berdebat
  • suka buat lawak & bergurau
  • otaknya cerdas berangan-angan
  • mudah berkawan & pandai berkawan
  • org yg sangat tertib
  • pandai mempamerkan sikap mudah kecil hati
  • mudah kena selsema
  • suka berkemas
  • cepat rasa bosan
  • sikap terlalu memilih & cerewet
  • kurang mempamerkan perasaan
  • lambat nak sembuh apabila terluka hati
  • suka kepada barang yang berjenama
  • mudah menjadi eksekutif
  • kedegilan yg tidak terkawal
  • sesiapa yg memuji saya adalah musuh saya tetapi siapa menegur saya adalah kawan saya.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JULAI


  • Sangat seronok didamping
  • Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki
  • Agak pendiam kecuali diransang
  • Ada harga dan maruah diri
  • Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan
  • Mudah dipujuk dan bercakap lurus
  • Sangat menjaga hati orang lain
  • Sangat peramah
  • Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya
  • Berjiwa sentimental jarang berdendam mudah memaafkan tapi sukar melupakan tidak suka benda remeh-temeh membimbing cara fizikal dan menta
  • l sgt peka, caring dan mengasihi serta penyayang layanan yg serupa dgn semua orang tinggi
  • daya simpati pemerhatian yg tajam
  • suka menilai org lain dgn pemerhatian
  • mudah dan rajin belajar
  • suka muhasabah diri
  • suka megenangkan peristiwa atau kawan lama
  • suka mendiamkan diri
  • suka duduk dirumah
  • suka tunggu kawan tapi tak cari kawan
  • tak agresif kecuali terpaksa
  • lemah dari segi kesihatan perut
  • mudah gemuk kalau tak kawal diet
  • minta disayangi
  • mudah terluka hati tapi lambat pulih
  • terlalu mengambil berat
  • rajin dalam membuat kerja

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OGOS panda 56


  • suka berlawak
  • mudah tertawan kepadanya
  • sopan santun dan caring terhadap org lain
  • berani dan tidak tahu takut
  • orgnya agak tegas & bersikap kepimpinan
  • pandai pujuk org lain
  • terlalu pemurah & bersikap ego
  • nilai harga diri yg sangat tinggi
  • dahagakan pujian
  • semangat juang yg luar biasa
  • cepat marah & mudah mengamuk, mudah marah apabila cakapnya dilawan
  • sangat cemburu
  • daya pemerhatian yg tajam & teliti
  • cepat berfikir
  • fikiran yg berdikari
  • suka memimpin & dipimpin
  • sifat suka berangan
  • berbakat dlm seni lukis,hiburan & silat
  • sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk
  • cepat sembuh apabila ditimpa penyakit
  • belajar utk relax
  • sikap kelam kabut
  • romantik ,pengasih,penyayang
  • suka mencari kawan

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SEPTEMBER cheerleader pink mouse


  • sangat bersopan santun & bertolak ansur
  • sangat cermat
  • teliti & teratur
  • suka menegur kesilapan org lain & mengkritik
  • pendiam tapi panda bercakap
  • sikap sangat cool
  • sangat baik & mudah simpati
  • sangat perihatin & terperinci
  • amanah,setia & jujur
  • kerja yg dilakukan sangat sempurna
  • sangat sensitif
  • banyak berfikir
  • daya pentaakulan yg baik
  • otak bijak & mudah belajar
  • suka mencari maklumat
  • kawal diri dari terlalu mengkritik
  • pandai mendorong diri sendiri
  • mudah memahami org lain(daya firasat yg tinggi) krn banyak simpan rahsia
  • suka sukan,hiburan & melancong
  • kurang menunjukan perasaannya
  • terluka hatinya sangat lama disimpan
  • terlalu memilih pasangan
  • sukakan benda yg luas
  • bersistematik


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OKTOBER laugh leaf


  • suka sembang
  • suka org yg sayang padanya
  • suka ambil jln tengah
  • sangat menawan & sopan santun
  • kecantikan luar & dalam
  • tidak pandai berbohong & berpura-pura
  • mudah rasa simpati,baik
  • pentingkan kawan
  • sentiasa berkawan
  • hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama
  • cepat marah
  • macam pentingkan diri sendiri ,tidak menolong org kecuali diminta
  • suka melihat dari perspektifnya sendiri
  • tidak suka terima pandangan org lain
  • emosi yg mudah terusik
  • suka berangan & pandai bercakap
  • emosi yg kelam kabut
  • daya firasat yg sangat kuat (terutamanya perempuan)
  • suka melancong,bidang sastera & senipengasih
  • penyayang & lemah lembut
  • romantik dlm percintaan
  • mudah terusik hati & cemburu
  • ambil berat tentang org lain
  • suka kegiatan luar
  • org yg adil
  • boros & mudah dipengaruhi persekitaran
  • mudah patah semangat

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOVEMBER looking red fox


  • banyak idea dalam sesuatu perkara
  • sukar utk di mengertikan atau difahami sikapnya
  • berfikiran kehadapan
  • berfikiran unik dan bijak
  • penuh dgn idea-idea baru yg luar biasa
  • pemikiran yg tajam
  • daya firasat yg sgt halus dan tinggi
  • bagus utk jadi doktor
  • cermat dan teliti
  • personality dinamik
  • sifat yg berahsia
  • pandai mencungkil dan mencari rahsia
  • banyak berfikir
  • kurang bercakap tetapi mesra
  • berani, pemurah, setia dan byk kesabaran
  • terlalu degil dan keras hati, apabila hendak.
  • Diusahakan sehingga berjaya
  • tak suka marah kecuali digugat
  • mudah ambil berat terhadap orang lain
  • pandai muhasabah diri
  • cara berfikir lain dari org lain
  • otak yg sangat tajam
  • pandai mendorong diri sendiri
  • tidak hargai pujian
  • kekuatan semangat dan daya juang yg sgt tinggi dan apabila hendak sesuatu cuba sampai berjaya
  • badan yg tough
  • kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam, romantik
  • tidak pasti dgn hubungan kasih sayang
  • suka duduk dirumah
  • sangat rajin dan berkemampuan tinggi
  • amanah, jujur setia dan pandai berahsia
  • tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi,
  • bercita-cita tinggi
  • perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DISEMBER cute-red-crab


  • Sangat setia dan pemurah
  • Bersifat patriotik
  • Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan
  • Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa
  • Bercita-cita tinggi
  • Suka menjadi orang yang berpengaruh dlm organisasi
  • Seronok didampingi
  • Suka bercampur dgn org
  • Suka dipuji
  • diberi perhatian dan suka dibelai
  • Sangat jujur amanah dan bertolak ansur
  • Tidak pandai berpura-pura
  • Cepat marah
  • Perangai yg berubah-ubah
  • Tidak ego walaupun harga diri yang sangat tinggi
  • Benci pada kongkongan
  • Suka berlawak, Pandai buat lawak dan berfikiran dgn logik

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nota Kaki :

Fakta ini di copy-paste dari sebuah group di Facebook



hello-red-crabhello-red-crabhello-red-crab


0 thought from others:

Post a Comment

I love your thoughts !
So drop me a line...