Apr 25, 2011

Nocturnal





*Tick tok tick tok*

jam dah pun menunjukkan 12:41 AM...

*Tick tok tick tok*

"eh, dah pukul 01:30 dah?" Monolog Im sendirian....

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Begitulah masalah yang Im selalu hadapi bila dah jadi passive nih.wailing leaf

Kadang - kadang masalah berlarutan sampai pukul 4-5 pagi menyebabkan Im terus berjaga sebab takuk terlajak subuh . victory sign leaf

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hmmm,baru - baru nie, Im ade installed satu application kat H/P Im .

Application tue which is 'mood scanner' yang berfungsi dengan memberitahu 'mood' kita melalui proses finger-scanning.

Ok, walaupun Im tahu application ni sangat mengarut sebab perlu lalui 'proses' tuh untuk tahu mood kita, tapi Im saje - saje je la letak jugak disebabkan kebosanan yang melampaui batas laugh leaf


Ada satu hari nie, Im 'nak' check la mood Im guna aplikasi tue tadi and keputusannya? surprised leaf

NOCTURNE - Active At Night

Kebetulan pulak waktu tu Im check tengah - tengah malam . Tak sangka betul la pulak. seriously!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hmmm, menjadi seorang 'nocturnal' nie membawa beberapa pro dan kontra nye yang tersendiri.


PROS
  • Suasana yang sunyi dan sepi
  • Tiada gangguan
  • boleh berfikir dengan tenang
  • boleh buat perkara tanpa perlu risau dilihat orang,contoh menari poco - poco =P
  • Takde gangguan!!!

CONS
  • Kalau takde benda nak buat, bosan giler yang amat
  • Berkomunikasi dengan dinding/laptop
  • Malam - malam seriously cerita semua boring - boring kat TV
  • Gaya hidup yang abnormal
  • Bosan duk sorang - sorang!!!!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Menjadi seorang nocturnal memang best sebab dapat nikmati ketenangan di waktu malam tapi pada waktu yang sama nanti dapat nikmati cahaya matahari berapa jam je.....




bye leafbye leafbye leaf


2 comments:

  1. hidup nocturnal ~! haah!aku pun camtu gak..and then mcm nk dkt 1 jam lagi tu tertido..ampeh tol ! >:(

    ReplyDelete
  2. haha...
    aku pun kadang - kadang camtuh jugak =P

    ReplyDelete

I love your thoughts !
So drop me a line...