Apr 28, 2011

The Matrix! (matriculation)


Hmmm, Hari nie keputusan tentang kemasukan ke matrikulasi telah pun keluar.

Sebelum tuh, Matriks nih ape eh?

Matrikulasi, dalam erti luas, menjadi berdaftar atau ditambah ke senarai - berasal dari perkataan Latin, 'matricula' yang bermaksud 'little list' blush crazy rabbit

SO,bagi Im la kan, Matriks seperti pra universiti
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

So, guess what?
Im telah pun mendapat tawaran ke salah satu matriks dancing crazy rabbit

Yang tak bestnye, ramai kawan dapat matriks di Kuala Pilah,NS sedangkan Im dapat dekat Masjid Tanah, Melaka. drama crazy rabbit

Menambahkan kesedihan, Mak Im marah sebab pilih Melaka sebab dia suruh ambik dekat tangkak, Johor - lebih dekat. head crazy rabbit



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Okay, sebenarnya gembira jugak la dapat matriks nih.magic right crazy rabbit

Bak kata seorang kawan nih, 'at least' dah ada tempat untuk sambung belajar !stars crazy rabbit

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TAPI kalau dah accept Matriks pulak, orang kata ada buruknya jugak la kan?what crazy rabbit

Contohnya :-

  • Tempoh setahun memang cukup-cukup je masa untuk study. takde mase nak enjoy dengan kawan - kawan le! yesss crazy rabbit
  • Kena 'maintainkan' results yang bagus iaitu 4 flat ______ ataupun 3.8 dan ke atas pheew crazy rabbit
  • disebabkan satu tahun je masa, banyak la jugak problem kan seperti kurang tidur sleeping crazy rabbit , kurang 'outing' on jail crazy rabbitdan yang paling penting, makan ! eating crazy rabbit

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

So, basicly, Im tak tau boleh ke tak adapt nanti dengan situasi - situasi sebegini. no no crazy rabbit

Oleh di sebabkan itu, Im tunggu la results IPTA dulu sebelum tekan butan 'terima tawaran'.calm down crazy rabbit




dunno crazy rabbit



PS : nak tahu lebih lanjut pasal pro dan kontra institut pengajian dekat Malaysia, klik sini :D



7 comments:

  1. hahaha!
    pulaks kena mara amik kat johoq.:P
    tapi risau gak nak reject matrix sebab org kata upu punya result slalu kuar masa hari daftar matrix. (kira da tarikh tutup) tak tau la betul ke tak..
    risau betulla nak sambung belajar ni!!!

    ReplyDelete
  2. haha T.T
    scary giler kalau dateline matrix same dengan tarikh bukak ipta 0.0
    papepun,tau takpe =(

    ReplyDelete
  3. eh eh aku dengar upu keluar 6 mei. so sempat nak buat pilihan.
    btw, aku dapat kmns!

    ReplyDelete
  4. @hanis-aku pun dengar macam tuh jugak..

    @TImah- takpela, IPTA still ade ;D

    ReplyDelete

I love your thoughts !
So drop me a line...