Apr 19, 2011

Couch Potato!


Hmmm, ade ape dengan kentang kerusi kali ni eh ?
untuk pengetahuan semua, ' couch potato' ialah kaki T.V dalam bahasa Melayu .

panda 59

Couch Potato ni sebenarnya apapulak eh? kalau mengikut pendapat Im, couch potato ni orang yang pasti akan melekap kat TV sekurang - kurang nye 7 - 8 jam sehari panda 12 ( tak berturut- turut la ye) .

tapi menurut sebuah kamus (tak nak dinyatakan di sini) , couch potato ni sebenarnye

orang yang sangat idle atau malas yang memilih untuk menghabiskan sebahagian masa lapang

mereka melintang di depan TV dan makan makanan yang terdiri daripada makanan ringan ! crazy monkey 014


Okay, yang di atas tu merupakan direct translation daripada kamus yang dinyatakan sebelum ini.

Sebenarnya, Im nak buat satu confession kat sini. Im merupakan seorang couch potato ..... crazy monkey 026


Fuhhh crazy monkey 059 , lega sikit bile dah buat confession . Dah macam confession of a shopaholic pulak


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yang peliknya, kenapa 'couch' dan 'potato'. Maybe ini akan menerangkan sedikit sebanyak tentang expression itu....

Couch -> kerusi , sofa ,tempat duduk. Rasenye ni tak perlu di terangkan lagi

Potato -> kentang (?) ,okay yang ni memerlukan explaination.
Cube bayangkan. crazy monkey 039

Kalau kita tengok favourite show kita, kita akan duduk and mungkin baring sebab banyak sangat fav. shows.

So, sepanjang kita tengok TV, kita akan buat absolutely nothing (okay mungkin sesetengah mengait or studying) ibarat kentang yang besar ada di atas kerusi/sofa tersebut.

crazy monkey 061

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hmmm, berbalik kepada Im sebagai 'couch potato' tadi, Im pun ade beberapa Fav. show sepanjang Im menjadi penganggur terhormat dekat rumah nih.

No. 1 ----> LEVERAGE (CHANNEL 701, AXN VIA ASTRO )





No. 2 ----> MYTHBUSTER (CHANNEL 551, DISCOVERYVIA ASTRO)




No. 3 ----> DIRTY JOBS (CHANNEL 551,DISCOVERY VIA ASTRO)





Dan banyak lagi sebenarnya ada lagi 2-3 tapi di sebabkan gambar yang besar - besar belaka, malas den nak masukkancrazy monkey 057 panda 13


Edit : cerita lain yang suka di tonton -

CSI ,
CSI : Miami,
CSI : NY ,
House,
Numb3rs,
River Monster,
I shouldnt be alive ,
Top chef (?),
Oprah Winfrey,
and cerita -cerita di astro Ceria (atas paksaan adik2 saya!)


4 comments:

  1. aaaa !!!!
    the last 2 tu kita samaaa!!mwahaha! feberet kot mythbusters ngan dirty job tu *siap hapal theme song dia*
    hohohoho

    ReplyDelete
  2. haha,
    sbnarnye banyak lagi..
    tapi malaz la plak nk letak =)

    ReplyDelete
  3. umm.. csi takde dalam list ke? hehe..
    house ke, chuck ke..

    ReplyDelete
  4. hee hanis.
    ada je!
    tapi chuck tak tengok la...
    mostly tengok cerita kat AXN and discovery =)

    (and ceria =P)

    ReplyDelete

I love your thoughts !
So drop me a line...