Apr 30, 2011

Bila kucing berkata-kata..

Meow,meow,meow!



Assalamuaikum wbt,

Sebenarnya entri nih dah lama ada dalam kepala.
Tapi oleh di sebabkan kemalasan yang terlampau, asyik di tangguhkan jer. jgm pink cat


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Berbalik kepada topic asal, iaitu pasal kucing.

Umum mengetahui bahawa kucing merupakan haiwan peliharaan yang sangat di sukai oleh orang ramai.laugh pink cat

Tapi, Im taknaklah cerita pasal kenapa kucing nih digilai oleh sesetengah orang.

Yang Im nak kongsi ialah apabila kucing nie berkomunikasi antara satu sama lain.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jujur Im bagitau yang Im jarang - jarang sangat nampak kucing berkomunikasi dengan 'kaum' dorang surprised pink cat

Kalau kelip - kelip mata selalu lah nampak. lagi satu bila dorang nak minta makanan dekat kita sambil buat muka 'puppy face'(errkkk) cute pink cat baru lah dengar dorang meow sana meow sini.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Baru - baru ni baru lah Im perasan yang dorang akan meow antara sesame sendiri bila takde presence of manusia dekat situ muddy pink cat. Cuba tengok video kat bawah nie dulu.




Hee~ sebenarnya tu Im rakam sendiri guna phone sebagai bukti kat korang semua shy pink cat

And Im rakam tue kat belakang tingkap which menyebabkan kucing tuh tak perasan yang Im


tengah rakam 'gosip - gosip' dorang yang hot tuh =P

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kebiasaannya, Im perasan yang kalau kucing - kucing nie tengah 'berbual' mesti salah seekor daripada kucing tue

akan guna 'high note' maknanya tengah menjerit lah kat lagi sekor tuh.no pink cat

Lagi sekor kucing tuh pulak akan 'purring' dengan kuat(mungkin tuh respond dia kot)tongue pink cat

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

So, tuh je lah yang nak di share kan untuk korang - korang semua eh =)


PS: bayangkan korang dengar bunyi kucing macam nie pukul 4 pagi waktu tengok citer
hantu. Sah - sah sakit jantung sekejap sebab suara kucing tuh macam suara pontianak mengilai worry pink cat

Nak tau lebih lanjut pasal komunikasi kucing nih, klik sinibitter pink cat

5 comments:

  1. hekhek.. kat asrama selalu dengar bunyi kucing yang pelik pelik masa pagi pagi buta. bkn mcm meow biasa.
    so kitorg anggap diorg tgh 'seronok seronok'.
    haha..

    ReplyDelete
  2. haaah ~~! ade sekali tu ..aku denga mcm suara baby tgh gelak ke nangis ...dala pkul 3 pagi camtu..denga betul2 ghoman2 eh bunyi kucing -.-

    buat sakit jiwa je.

    ReplyDelete
  3. @hanis, kat asrama? *gulp
    seram giler.macam bukan kucing je


    @timah, tau takpe. aku time2 tengah tengok citer
    phobia la nak keluar bunyi tuh.
    muahehehe, T.T

    ReplyDelete
  4. @FatimahSamad

    haha, TIDAKKK!
    aku dah check luar tingkap.
    memang konperm kucing tengah miming suare budak kecik (which macam bunyi JU-ON T.T)

    ReplyDelete

I love your thoughts !
So drop me a line...