Dec 30, 2014

End of a chapter yet the story is still going.


So, apa jadi bila dah habis pengajian Asasi Sains (foundation in science) dekat Palam hari tu? Secara umumnya benda yang Im boleh bagitau and ingat lagi haha  adalah Alhamdulillah berjaya mendapat cgpa atau kumulatif gred 3.83. congrats onion head Walaupun basically patut boleh dibanggakan *haha* tapi tak pun sebenarnya. Second sem dekat Palam sangatlah teramat yang banyak main-main. Bersyukur sangat sebab lecturers *especially miss Filzah* banyak membantu dalam menaikkan gred at the very last moment. 

Penantian itu satu penyeksaan *mungkin haha*
Okay, bila dah habis satu phase ni, biasanya akan ada satu masa lapang yang sangat lama and ofcourse boleh diisi dengan pelbagai aktiviti and benda. Bila habis Asasi ni, tunggu lah masa untuk result dan bila dah dapat result exam , tunggu lah masa untuk dapat tawaran UPU pula untuk kemasukan ke degree. Dan as far I remember, habis Asasi hari tu dalam bulan March dan im masuk degree tu dalam bulan 9.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

So, ermm yupp. Dalam 6 bulan lah juga bercuti waktu tu. Sempat dulu puasa dan raya dengan family waktu time tu hahaha. Sebelum im cite apa yang im buat sepanjang 6 bulan tu, nak tunjuk juga lah kan apa yang di-apply untuk UPU hari tu....which is 2 tahun yang lepas hahahaha....k embarrassed2 onion head

Waktu ni guna lappy lama, rindu pula lappy tu uwuwuwu


Tadaaaaa, okay tu lah secara umumnya apa yang di apply. Nampak tak betapa banyak nya pergigian dekat situ. Sebab mak Im suruh apply dentistry time tu, and pula takda hala tuju  perancangan sangat dalam hidup, so ikut je lah kan kata-kata orang yang lebih dewasa. Best friend im pulak kata im ni terer or cekanggggg as Hanna would say it dekat bidang Mathematics, jadi im pun campak lah satu dua math dalam list ni. *kalau tahu ukm ada actuarial science, apply juga time ni haha*





                                         

so tick tock tick tock, masa pun berlalu, hari silih berganti, kalendar pun dikoyak tatkala bulan lain mendatang *kalau guna kalendar dinding yang kertas tu lah kan*. So, Alhamdulillah, Im dapat lah salah satu apa yang di apply dekat list UPU tu :D Dapat apa? Next post mungkin insyaAllah. 


Soooooo, cuti 6 bulan eh. Hmmm, kalau orang lain biasanya akan cari kerja, cari duit and pengalaman katanya. Im? duduk rumah menanam anggur *dibaca menganggur* dalam tempoh tu. Nak cari kerja, taktahu nak bawa kereta and nak bawak motor pun, trauma accident dulu tak hilang lagi hahaha. K.

"So, 6 bulan tu kau duduk rumah je ke weyh? Gila bosan hidup kau." devil laugh leaf


Jawapannya yes and no lah kan. Gila apa nak memerap dalam rumah je hahaha. Nak jaga kulit mungkin?tapi macam tu je jugak hasilnya.  Haha, dalam tempoh 6 bulan tu, ada lah sekali merantau pergi utagha dekat kedah naaiihh.* camtu ke eja dia*